5ο Φεστιβάλ Κουνγκ Φου Αρχαίας Ολυμπίας

Το Σάββατο 23 Ιουνίου μπήκαμε πάλι στο πούλμαν και ταξιδέψαμε ως την Αρχαία Ολυμπία για να συμμετάσχουμε στο 5ο Φεστιβάλ Κουνγκ Φου που διοργανώσαμε μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο Κινεζικών Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Πύργου επί τη ευκαιρία των 10 χρόνων ζωής του, και τον Σύλλογο Σαολίν Κουνγκ Φου Μελισσίων-Πεντέλης-Κηφισιάς.
Εκτός από την ευκαιρία για εκδρομή, είχαμε κι έναν λόγο ακόμα να γιορτάζουμε. Ο Σύλλογός μας, ο Σύλλογος Κινεζικών Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Πύργου και ο Σύλλογος Σαολίν Κουνγκ Φου Μελισσίων-Πεντέλης-Κηφισιάς, εγκαινιάζουν την συνεργασία τους με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τα εγκαίνια του γραφείου της ομάδας μας, της “Φλόγας”, στο Δημαρχείο.
Αυτό το βήμα θα είναι το εφαλτήριο για τη διεύρυνση των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεών μας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, φιλοξενώντας αθλητικές διοργανώσεις, πρωταθλήματα, φεστιβάλ, μέσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τοπικού αλλά και του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Το γραφείο μας θα αποτελέσει κέντρο προώθησης των αξιών των πολεμικών τεχνών αλλά και του Ολυμπιακού Ιδεώδους και Πνεύματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον δραστήριο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Εθελοντισμού, κύριο Αντώνη Χρυσανθακόπουλο.

Η 23η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ολυμπιακή Ημέρα, με εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος, και ως μέρα σημαδιακή, την επιλέξαμε για τη δική μας γιορτή. Αν και το άθλημά μας δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, μας εκπαιδεύει στις αθλητικές και συνάμα ολυμπιακές αξίες, μας διδάσκει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού και του πως οι άνθρωποι έρχονται κοντά παρά τις διαφορές τους και μάλιστα από πολύ νεαρή ηλικία. Ο αθλητισμός μας ενώνει και μας δίνει την ελπίδα ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός.
Οι Δάσκαλοι Γρηγόρης Σταματόπουλος, Αποστόλης Τσεβάς και Κωνσταντίνος Αθανασίου βράβευσαν τους επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους: τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κύριο Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου, κύριο Λάμπρο Σταμούλη, την κυρία Χριστίνα Γαλανοπούλου, Επικεφαλής Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου, Συνεργάτης του Ευρωπαικού Προγράμματος Be Active και τον κύριο Μιχάλη Κατρίνη που δραστηριοποιείται χρόνια στην πολιτική.
Επίσης τιμήσαμε τον Σίφου Χρήστο Παπαχρήστο, φίλο Δάσκαλο του Αθλητικού Συλλόγου Αετού Γαλατσίου, ο οποίος ήρθε στην Αρχαία Ολυμπία με αθλητές και αθλήτριές του και συμμετείχε στο Φεστιβάλ, καθώς και τους φίλους Δασκάλους Γρηγόρη Χριστοφορίδη και Χρήστο Γουναρά.

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε στους υπέροχους αθλητές κι αθλήτριές μας για τη σκληρή δουλειά, την παρουσία τους και τη χαρά που μας δίνουν, στους γονείς τους για την υποστήριξή τους, και τους πανταχού παρόντες εθελοντές μας. Περάσαμε πολύ όμορφα φέτος, σύλλογοι, προπονητές, αθλητές, γονείς, ήρθαμε όλοι
ακόμη πιο κοντά, κι εφόσον αυτός είναι και ο πρωταρχικός στόχος του αθλητισμού, να ενώνει τους ανθρώπους, είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι που το πετυχαίνουμε μαζί σας! Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, και μαζί, είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε!

Εκδρομή και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας
Εννοείται πως όταν πάμε εκδρομή, φροντίζουμε να περάσουμε καλά! Το βράδυ μετά το φεστιβάλ, μας περίμενε πάρτυ με φαγητό, μουσική και κλόουν για τους μικρούς μας αθλητές! Την επόμενη μέρα επισκεφθήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το Μουσείο, και επιστρέψαμε στην Αθήνα, γεμάτοι εμπειρίες και χαρούμενοι για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Categories: Uncategorized

Μετάβαση στο περιεχόμενο