Ο Σύλλογος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Αχαρνών ιδρύθηκε το 2011 και η έδρα του είναι στο νούμερο 26 της Λεωφόρου Θρακομακεδόνων στις Αχαρνές, στον πρώτο όροφο. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου www.wushu.org.gr, η οποία είναι η ανώτατη Αρχή στην Ελλάδα και αναγνωρισμένη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού για το άθλημα του Γουσού Κουνγκ Φου. Οι αθλητές μας λαμβάνουν επίσημη πιστοποίηση του επιπέδου τους από την Ελληνική Ομοσπονδία μετά από εξετάσεις, συμμετέχουν σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα και, εφόσον σημειώνουν πανελλήνια νίκη σε διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας (όπως και της Ευρωπαϊκής), παίρνουν μόρια για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Ο Σύλλογός μας είναι μέλος της Φλόγας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Κινεζικών Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Πύργου και τον Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Κουνγκ Φου Μελισσίων-Πεντέλης-Κηφισιάς.Οι προπονητές των τριών συλλόγων προωθούν το παραδοσιακό κουνγκ φου, την συμπεριληπτική προπόνηση και διοργανώνουν πρωταθλήματα ενταξιακού χαρακτήρα.

Επικεφαλής Προπονητής είναι ο σίφου Κωνσταντίνος Αθανασίου, ο οποίος με τη βοήθεια των βοηθών προπονητών του, διδάσκει Παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου και Σάντα. Η Μαριλένα Καλογιαννίδου διδάσκει Τάι Τσι Τσουάν και ειδικότερα το στυλ Γου Χάο. Και οι δυο είναι κριτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας και η κα Καλογιαννίδου είναι επίσης κριτής της EWUF, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου. 

Ο Σύλλογός μας συνεργάζεται με Κέντρα Έργου & Λόγου καθώς και Στήριξης Γονέων και Παιδιών των περιοχών Αχαρνών και Θρακομακεδόνων και εντάσσει στα τμήματά του παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δηλαδή παιδιά ή εφήβους με ΔΕΠ-Υ, στο φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, με αγχώδεις διαταραχές, που παρουσιάζουν σε διάφορες μορφές και ένταση μαθησιακές δυσκολίες, με ψυχιατρικές διαταραχές καθώς και με αισθητηριακές διαταραχές (όραση-ακοή). Τα παιδιά, οι έφηβοι ή και οι ενήλικες που είναι διαγνωσμένοι με μία εξ’ αυτών των διαταραχών ή/και των συννοσηροτήτων τους, δεν χρειάζεται να τις αφήνουν να γίνονται εμπόδιο αν έχουν τη θέληση να αθληθούν και να συναγωνιστούν άλλους συνομιλήκους τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο