Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας – Μάιος 2019

20ό Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας 11-12 Μαίου 2019, Α. Λιόσια

Το 20ό Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας και αγωνισμάτων επαφής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαίου 2019. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με 10 αθλητές στα ταολού, εκ των οποίων 2 στην Ειδική Άθληση και 3 αθλητές στο Light Sanda, οι οποίοι κατέκτησαν 21 μετάλλια.

Πιο αναλυτικά, ο Σύλλογος κατέκτησε 3 μετάλλια στο Light Sanda, 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο.
Στις κατηγορίες Ειδικής Άθλησης κατέκτησε 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλιο.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες ταολού κατέκτησε 7 χρυσά, 6 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια.

Ειδική Άθληση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι κατηγορίες της Ειδικής Άθλησης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Α’ κατηγορίας ταολού, εντός της κανονικής ροής του 20ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου το Σάββατο 11 Μαίου 2019.

Φέτος διαγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες με κινητικές και νευροβιολογικές διαταραχές στις μικτές κατηγορίες κάτω των 15 ετών και άνω των 15 ετών και μάλιστα διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά και καινούργιοι αθλητές. Οι αθλητές σε αμαξίδιο στην κατηγορία της Βόρειας Γροθειάς αλλά και στην κατηγορία των όπλων είχαν ανοδική επίδοση, θέτοντας ψηλά τον πήχυ.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ειδική άθληση, ευχόμαστε και του χρόνου να έχουμε ακόμη περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και περισσότερες συμμετοχές και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

video

Οι προπονητές του Συλλόγου μας θέλουν να μοιραστούν λίγες εικόνες από την “ειδική άθληση” και γι αυτό το λόγο ανεβάζουμε τα επόμενα βίντεο. Στο πρώτο βλέπουμε μια αθλήτρια με αυτισμό να εκτελεί μια σειρά κινήσεων με τη βοήθεια βοηθού προπονητή. Στο δεύτερο βλέπουμε έναν μεγαλύτερο αθλητή με αυτισμό και νοητική υστέρηση να εκτελεί μόνος του την ίδια σειρά κινήσεων που έμαθε μέσα σε μόλις δύο μήνες. Και στο τρίτο βίντεο βλέπουμε τον μεγαλύτερο αθλητή του δεύτερου βίντεο κατά την απονομή των μεταλλίων της κατηγορίας του. Αθλητισμός σημαίνει προσπάθεια και ιδρώτας για όλους, αλλά ο αθλητισμός πρέπει επίσης να προκαλεί συναισθήματα και να προάγει ήθος, κάτι που είναι ξεκάθαρο σε αυτή την περίπτωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο