Διδασκομενα στυλ

Διδασκομενα στυλ

Ο σύλλογός μας ασχολείται με και διδάσκει:

  • Παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου
  • Τάι Τσι Τσουάν
  • Σάντα (κινέζικη πυγμαχία)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
[uav-display-avatar id="6" size="342" alt="Σαντα"]

Σαντα

[uav-display-avatar id="6" size="342" alt="Σαντα"]

Σαντα

Το Σάντα είναι ένα κινέζικο σύστημα αυτοάμυνας που εξελίχθηκε από τον κινέζικο στρατό έχοντας ως βάση τη μελέτη και της τεχνικές του παραδοσιακού κουνγκ φου και των τεχνικών των σύγχρονων μαχητικών αθλημάτων. Συνδυάζει την πλήρη επαφή με γρήγορες και επαναλαμβανόμενες γροθιές και κλωτσιές με πάλη, ρίψεις, αρπάγες. Δεν θεωρείται στυλ, αλλά ως ένα από τα δυο συστατικά της προπόνησης στις κινέζικες πολεμικές τέχνες και συχνά διδάσκεται μαζί με τα ταολού (φόρμες), με έμφαση στη ρεαλιστική μαχητική ικανότητα και αποτελεσματικότητα. Οι αυστηροί κανόνες που ισχύουν σήμερα υπάρχουν για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και για την προώθησή του ως μή βίαιου αθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ένα από τα δύο αγωνίσματα που είναι αναγνωρισμένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γουσού.

[uav-display-avatar id="5" size="342" alt="Σαολιν Κουνγκ Φου"]

Σαολιν Κουνγκ Φου

[uav-display-avatar id="5" size="342" alt="Σαολιν Κουνγκ Φου"]

Σαολιν Κουνγκ Φου

Το Σαολίν Κουνγκ Φου, θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο θεσμοθετημένο αλλά και το πιο φημισμένοστυλ Κουνγκ Φου. Έχει τις ρίζες του και αναπτύχθηκε στο Βουδιστικό Ναό Σαολίν, που βρίσκεται στο όρος Σονγκσάν της επαρχίας Χενάν της Κίνας. Κατά τη διάρκεια των 1.500 ετών ανάπτυξής του, το Σαολίν κουνγκ φου έγινε μία εκ των μεγαλύτερων σχολών κουνγκ φου, παρουσιάζοντας μία πληθώρα τεχνικών και στυλ μάχης, τόσο με γυμνά χέρια, όσο και με παραδοσιακά όπλα. Επιπρόσθετα, η πλειοψηφία άλλων στυλ κουνγκ φου, φέρεται να έχει δημιουργηθεί ή εμπνευσθεί έχοντας ως βάση το σαολίν κουνγκ φου. Ένα κινέζικο ρητό λέει « Όλες οι πολεμικές τέχνες κάτω από τον ουρανό, πηγάζουν από τους Σαολίν». Εκτός από το βασικό στυλ του ναού Σαολίν, το όνομα Σαολίν χρησιμοποιείται και για να χαρακτηρίσει ως είδος τα αποκαλούμενα «εξωτερικά στυλ» του κουνγκ φου. Η προπόνηση στο σαολίν κουνγκ φου περιλαμβάνει τις φόρμες (γνωστές και ως ταολού), δηλαδή σκιαμαχίες στις οποίες χρησιμοποιούνται σειρές εκρηκτικών και πλαστικών κινήσεων από τεχνικές άμυνας και επίθεσης, καθώς και τις τεχνικές μάχης.

[uav-display-avatar id="8" size="342" alt="Ταϊτσι Τσουαν"]

Ταϊτσι Τσουαν

[uav-display-avatar id="8" size="342" alt="Ταϊτσι Τσουαν"]

Ταϊτσι Τσουαν

Το Τάιτσι τσουάν είναι μια εσωτερική κινέζικη πολεμική τέχνη που εξασκείται για αυτοάμυνα αλλά και για τα ωφέλη που παρέχει στην υγεία. Ο όρος τάιτσι τσουάν μεταφράζεται ως ανώτερη υπέρτατη γροθιά. Αν και αρχικά εννοείτο ως πολεμική τέχνη, οι άνθρωποι ασκούνται σε αυτό και για άλλους λόγους: για το αγωνιστικό κομμάτι ως αθλητές, για την αγωνιστική επίδειξη, αλλά και για να επιτύχουν μακροζωία. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές φόρμες, παραδοσιακές και σύγχρονες, οι οποίες αντιστοιχούν σε αυτούς τους λόγους εξάσκησης. Το τάιτσι τσουάν εκπροσωπείται στους αγώνες που διοργανώνονται από τις ομοσπονδίες του Γουσού Κουνγκ Φου, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές φόρμες ή ταολού. Σήμερα, το τάιτσι τσουάν είναι ευρέως διαδεδομένο παγκοσμίως. Τα περισσότερα σύγχρονα στυλ του τάιτσι τσουάν έχουν τις ρίζες τους στις πέντε παραδοσιακές σχολές: Τσεν, Γιάνγκ, Γου, Γου (Χάο) και Σουν. Όλες οι σχολές έχουν με τη σειρά τους τις ιστορικές ρίζες τους στο Χωριό Τσεν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο