Kung Fu για όλους

Ενταξιακό Kung Fu

Ο Σύλλογός μας είναι φιλικός προς αθλητές/-τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίες όπως

 οι Νευροαναπτυξιακές διαταραχές:

  • Διαταραχές επικοινωνίας (λόγου, ομιλίας και κοινωνικής επικοινωνίας)
  • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα -Παρορμητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
  • Αναπτυξιακή Διαταραχή Συντονισμού των Κινήσεων (γνωστή και ως Δυσπραξία)
  • Διαταραχές επικοινωνίας (λόγου, ομιλίας και κοινωνικής επικοινωνίας)
  • Ειδική μαθησιακή διαταραχή: Ελλείμματα στην εκμάθηση και χρήση ακαδημαϊκών δεξιοτήτων (ανάγνωση, γραπτή έκφραση, ορθογραφία, μαθηματικά, γραφή)
  • Διανοητική (Νοητική) αναπηρία: Ελλείμματα διανοητικών λειτουργιών (λογική, επίλυση προβλημάτων, οργάνωσης, αφηρημένης σκέψης, κρίσης, ακαδημαϊκής επίδοσης και μάθησης, ελλείμματα προσαρμοστικής λειτουργίας).

Επιπλέον, εντάσσουμε στις ομάδες μας παιδιά και ενήλικες με κινητικές, αισθητηριακές, συμπεριφορικές και συναισθηματικές διαταραχές, καθώς και άλλα σύνδρομα (π.χ. Down syndrome).

Προπονητική διαδικασία

Οι προπονητές μας προσαρμόζουν την προπόνηση στις ανάγκες του κάθε παιδιού, χωρίς όμως αυτό να απομονώνεται από την ομάδα. Πρωταρχικός στόχος είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας όπως και η ένταξη στην ομάδα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κινητικές τους δεξιότητες και σιγά-σιγά βελτιώνουν την ισορροπία, τον συντονισμό, την ταχυδύναμη και τη συγκέντρωσή τους, δηλαδή την φυσική τους κατάσταση. Με τη βοήθεια των προπονητών τους ακολουθούν ένα πρόγραμμα κλιμακωτής επίτευξης στόχων, μαθαίνουν να προσπαθούν και να μην τα παρατούν, με απώτερο στόχο το χτίσιμο της αυτοπεποίθησής τους.

Ο αθλητισμός γίνεται έτσι μια καλή εμπειρία για το παιδί και το βοηθά να χτίσει σχέσεις, να δουλέψει πάνω στην αυτοπεποίθησή του εκτός τάξης και όχι να επεκτείνει το άγχος και τη νευρικότητά του. Το Γουσού – Κουνγκ φού προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα πολύ ενθαρρυντικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Γουσού – Κουνγκ φού (WUSHU)
Το Γουσού – Κουνγκ φού προάγει και υποστηρίζει την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνει σημαντικά τον κινητικό έλεγχο μέσω της συνεχούς εξάσκησης σε βασικές και ανώτερες/αθλητικές κινητικές δεξιότητες, καθώς θεωρείται η εργοθεραπεία και η αποκατάσταση των Κινέζων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Πολιτική του Συλλόγου

Η Ενταξιακή πολιτική που εφαρμόζουμε από το 2012 και η συνεργασία του συλλόγου μας με τη κα Σοφία Δρόσου (Ψυχολόγο) και την ομάδα της, είχε ως αποτέλεσμα να υιοθετηθεί η Συμπεριληπτική προπόνηση που χαρακτηρίζει όλες μας τις ομάδες. Η υποστήριξη και συμβουλευτική ειδικού φυσικοθεραπευτή – καθηγητή φυσικής αγωγής βοηθά να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά και οι δυνατότητες κάθε αθλητή/-τριας. Μέσα στις ομάδες καλλιεργείται η συνεργατική μάθηση (ομαδοκεντρική προσέγγιση), καθώς η συμμετοχή όλων των παιδιών σε αυτές συμβάλλει σημαντικά στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους (γνωστική, κινητική, συναισθηματική, ψυχική και προσαρμοστική).

Ομάδα προπονητών

Επικεφαλής προπονητής / Υπεύθυνος προγράμματος: Κωνσταντίνος Αθανασίου

Δάσκαλοι: Κωνσταντίνος Αθανασίου, Μαριλένα Καλογιαννίδου (WU HAO TAICHI, DAO YIN QIGONG)

Βοηθοί προπονητές: Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος

Ο επικεφαλής προπονητής του Συλλόγου μας, κος Κωνσταντίνος Αθανασίου, εκτός από Αντιπρόεδρος της ΔΕΠ-Υ Ελλάς, είναι και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φού, συνυπεύθυνος για την Parawushu Greece για τις Νευροβιολογικές/Νευροαναπτυξιακές και Αισθητηριακές Διαταραχές. Ο κος Αθανασίου επίσης έχει ειδίκευση στην πολιτική της ένταξης στον χώρο του αθλητισμού. Έχει παρακολουθήσει τα εξής πανεπιστημιακά προγράμματα:

  • Αθλητισμός και σχολική ένταξη μαθητών ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΕΚΠΑ
  • Ειδική Αγωγή και Διαπαιδαγώγηση σε Νευροαναπτυξιακές και Αισθητηριακές Διαταραχές – ΕΚΠΑ
  • Ειδική Αγωγή: Ενταξιακή Εκπαίδευση και Παράλληλη Στήριξη -ΕΚΠΑ
  • Ειδική Αγωγή: Αναπτυξιακές διαταραχές- Εργαλεία Γνωστικό κινητικής αξιολόγησης και Μέθοδοι Παρέμβασης – ΕΚΠΑ
  • Αισθητηριακές Αναπηρίες – Παρέμβαση και Διδακτικά Μοντέλα – ΕΚΠΑ
  • Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ολιστική μέθοδος) – ΠΑΝΤΕΙΟ
  • Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης
  • Γενικά : Διαχείριση Χωρισμού – Διαζυγίου Γονέων

Και συνεχίζει να επιμορφώνεται συνεχώς σε όλα τα νέα παιδαγωγικά (ειδική αγωγή και εκπαίδευση) και αθλητικά προγράμματα.


Με τον Κώστα Μούκα, συνυπεύθυνο για την Parawushu Greece στην Τεχνική Επιτροπή.

Με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Τ.Ε. και αθλητές και προπονητές της Parawushu Greece.

Μετάβαση στο περιεχόμενο