Τάι Τσι Τσουάν

Το Τάιτσι τσουάν είναι μια εσωτερική κινέζικη πολεμική τέχνη που εξασκείται για αυτοάμυνα αλλά και για τα ωφέλη που παρέχει την υγεία. Ο όρος τάιτσι τσουάν μεταφράζεται ως ανώτερη υπέρτατη γροθιά. Αν και αρχικά εννοείτο ως πολεμική τέχνη, οι άνθρωποι ασκούνται σε αυτό και για άλλους λόγους: για το αγωνιστικό κομμάτι ως αθλητές, για την αγωνιστική επίδειξη, αλλά και για να επιτύχουν μακροζωία.
Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές φόρμες, παραδοσιακές και σύγχρονες, οι οποίες αντιστοιχούν σε αυτούς τους λόγους εξάσκησης. Το τάιτσι τσουάν εκπροσωπείται στους αγώνες που διοργανώνονται από τις ομοσπονδίες του Γουσού Κουνγκ Φου, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές φόρμες ή ταολού. Σήμερα, το τάιτσι τσουάν είναι ευρέως διαδεδομένο παγκοσμίως. Τα περισσότερα σύγχρονα στυλ του τάιτσι τσουάν έχουν τις ρίζες τους στις πέντε παραδοσιακές σχολές: Τσεν, Γιάνγκ, Γου, Γου (Χάο) και Σουν. Όλες οι σχολές έχουν με τη σειρά τους τις ιστορικές ρίζες τους στο Χωριό Τσεν.
Στον Σύλλογό μας διδάσκουμε το στυλ Γου Χάο. Τον περασμένο Οκτώβριο μας επισκέφθηκε ο Grand Master Jimmy Wong, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Chin Woo των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και συνεχιστής 6ης γενιάς Γου Χάο Τάι Τσι.Συμμετείχαμε επίσης σε διήμερο σεμινάριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο