5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Κουνγκ Φου, Μόσχα, Ρωσία – Απρίλιος 2019

25 Απριλίου – 02 Μαίου 2019

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας με τους παρακάτω αθλητές/-τριες:

 1. Αθανασίου Κωνσταντίνος, στην κατηγορία Ανδρών άνω των 36 ετών
 2. Ταϊρίδου Παρθένα, στην κατηγορία Γυναικών άνω των 36 ετών
 3. Παναγωτόπουλος Σταύρος, στην κατηγορία Ανδρών
 4. Βρεττός Άγγελος, στην κατηγορία Ανδρών
 5. Κοπαλίδης Γεώργιος, στην κατηγορία Εφήβων
 6. Γερογιάννη Ανθή, στην κατηγορία Κορασίδων
 7. Γερογιάννη Ελένη, στην κατηγορία Κορασίδων
 8. Μπόντζος Γεώργιος, στην κατηγορία -75kg στο αγώνισμα επαφής qingda.

Στην αποστολή συμμετείχε και η κριτής Καλογιαννίδου Μαρία-Ελένη.

Για τους περισσότερους αθλητές, αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και η πρώτη φορά μακριά από την Ελλάδα, και το άγχος ήταν μεγάλο. Η αγάπη και η φιλία όμως μεταξύ των μελών της ομάδας ήταν αυτές που έδωσαν σε όλους την ώθηση που χρειάζονταν όταν αισθάνονταν κουρασμένοι και αγχωμένοι. Οι μεγαλύτεροι αθλητές βοήθησαν τους μικρότερους και τους πιο άπειρους, τους συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και όλοι μαζί ζητωκραύγασαν όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής κατά τη διάρκεια των αγώνων, και απέδειξαν ότι εκτός από καλοί και συγκροτημένοι αθλητές, γνωρίζουν να παίζουν και ομαδικά.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Συλλόγου μας συμμετείχαν στις παρακάτω κατηγορίες και έλαβαν τα εξής αποτελέσματα:

Αγωνίσματα ταολού

 • Γιώργος Κοπαλίδης: 1η θέση, χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακού Σαολίν αγοριών 15-17 ετών.
 • Ανθή Γερογιάννη: 2η θέση, ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακού Σαολίν κοριτσιών 12-14 ετών, 4η θέση στην κατηγορία Παραδοσιακού Κονταριού κοριτσιών 12-14 ετών.
 • Παρθένα Ταϊρίδου, 3η θέση, χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακών Στυλ Γυναικών 36-55 ετών.
 • Ελένη Γερογιάννη, 6η θέση στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακού Σαολίν κοριτσιών 12-14 ετών, 6η θέση στην κατηγορία Παραδοσιακού Κυρτού Σπαθιού κοριτσιών 12-14 ετών.
 • Σταύρος Παναγιωτόπουλος, 11η θέση στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακού Σαολίν ανδρών 18-35 ετών, 5η θέση στην κατηγορία Παραδοσιακού Κονταριού ανδρών 18-35 ετών.
 • Άγγελος Βρεττός, 12η θέση στην κατηγορία Γυμνών Χεριών Παραδοσιακού Σαολίν ανδρών 18-35 ετών, 9η θέση στην κατηγορία Παραδοσιακού Κυρτού Σπαθιού ανδρών 18-35 ετών, 6η θέση στην Κατηγορία Παραδοσιακού Κονταριού ανδρών 18-35 ετών.
 • Κωνσταντίνος Αθανασίου: 3η θέση, χάλκινο μετάλλιο στην μικτή κατηγορία Γυμνών Χεριών Ανδρών άνω των 36 ετών.
 • Γεώργιος-Μάριος Μπόντζος, κατηγορία ανδρών -75kg στο αγώνισμα του qingda για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με αθλητές μεγάλης εμπειρίας.

Οι στιγμές που ζήσαμε ως ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου στη Μόσχα ήταν μοναδικές. Οι εμπειρίες που κερδίσαμε ανεκτίμητες, οι υποσχέσεις για το μέλλον ακόμη περισσότερες. Όλοι φύγαμε από τη Ρωσία πλουσιότεροι και καλύτεροι. Το ταξίδι μέχρι να φτάσουμε στον αγώνα θα μείνει για πάντα χαραγμένο μέσα μας. Τα μετάλλια, οι καλές θέσεις και παρουσίες ήταν το καλό και αξιέπαινο αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, επιμονής και υπομονής. Το δέσιμο μεταξύ των μελών της ομάδας μας είναι όμως αυτό που μένει στο τέλος. Στα επόμενα που έρχονται!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο